O nas

Hitri, odzivni in učinkoviti

V hitro spreminjajočem se poslovnem okolju je hitrost odločilnega pomena. Pri nas ne ponujamo zgolj storitev – ponujamo pospešek vaši konkurenčnosti. Naša hitra in odzivna ekipa je pripravljena zadovoljiti vaše potrebe v realnem času, kar vam omogoča, da ostanete korak pred konkurenco. Poleg tega pa ne le povečujemo vašo hitrost, temveč tudi znižujemo vaše stroške, s tem ko prinašamo inovativne rešitve, ki optimizirajo vaše poslovne procese. Izberite nas, da skupaj stopimo na pot povečane konkurenčnosti in finančne učinkovitosti.

Podjetje Matris d. o. o. je bilo ustanovljeno leta 2005 v lastništvu zakoncev Matijaševič, Nataše in Borisa. V osemnajstih letih delovanja na trgu je zraslo v zelo cenjen servisni center dobro prepoznaven tako v centralni Evropi kot tudi celotni Adriatik regiji. Matris d. o. o. sodeluje z največjimi podjetji v regiji; iz kovinske, strojne, lesnopredelovalne, živilske, pohištvene, papirne, avtomobilske, steklarske in tekstilne industrije kot tudi največjimi servisnimi centri v Evropi.

Vizija

V srcu naše vizije je želja, da ostanemo nepremagljivi servisni center na območju JV Evrope, specializiran za prenovo in popravilo servomotorjev, elektromotorjev ter elektro pogonskih enot (EDU) vozil. Zavedamo se, da je naša vodilna vloga odraz našega izjemnega znanja, poslovnega pristopa ter predanosti kakovostnim storitvam.

Preventivno vzdrževanje vidimo kot ključno. S tem pristopom ne le zmanjšujemo število nujnih intervencij, ampak tudi posledično zmanjšujemo stroške za naše stranke. Verjamemo v moč predvidevanja in vlaganja v trajnostne rešitve, ki omogočajo nemoteno delovanje elektromehanskih sistemov.

Naša ponosna zaveza je 24-urni urgentni servis, ki strankam zagotavlja brezskrbnost in zanesljivost. Z nami ste lahko prepričani, da smo vedno tu, pripravljeni odzvati se na vaše potrebe ne glede na čas in dan.

Za vas smo prva izbira v segmentu servisiranja in popravljanja, saj ne sledimo zgolj standardom, temveč postavljamo nova merila kakovosti.

Poslanstvo

Skladno z globalnimi spremembami in trendi varovanja okolja smo zavezani k vračanju življenja in obnovi produktov in s tem ohranjanju okolja. Kreiramo rešitve, ki jih drugi ne. Ne rešujemo zgolj običajnih izzivov, temveč tudi na videz nerešljive ali zelo zahtevne tehnične probleme. Iščemo bližnjice mimo uhojenih poti in postavljamo standarde v svoji panogi.

Podjetjem, ki iščejo trajno in celovito podporo za čim bolj kakovosten in nemoten proces proizvodnje, zagotavljamo hitre in učinkovite storitve. Z našim pristopom zmanjšujemo tveganja, ki vodijo v nepričakovane zastoje proizvodnje, hkrati pa z občutno daljšo življenjsko dobo naprav, investitorjem ustvarjamo prihranke in finančno razbremenitev.

Sodelavci uresničujemo svoje sanje in razvijamo svoj osebni in duhovni potencial. Naše vodilo je in ostaja – zadovoljni ljudje ustvarjamo zadovoljne ljudi.

Certifikati

Podjetje Matris d. o. o. je pridobilo certifkat ISO 9001:2015 in ISO 14001:2015. Vzdržujemo izjemno pomemben faktor časovne komponente – smo hitri, točni in popolnoma samozadostni glede servisnih storitev. Urgentna popravila izvedemo v 24 urah.

MATRIS SIQ ISO certifikati

Na križišču glavnih transportnih poti med severom in jugom

Servisni center Matris je lociran v Sloveniji, logistično gledano, na relativno optimalni lokaciji glede na geografijo Evrope.

Smo na križišču glavnih transportnih poti med severom in jugom, kakor tudi med vzhodom in zahodom.

V Evropi smo prisotni in sodelujemo že leta z največjimi servisnimi centri kot tudi posameznimi strankami. Osnova za dobro partnerstvo je zanesljivost, kakovost in upoštevanje dogovorjenih rokov.

Zaradi sistematično dobrega servisa in širitve servisnih storitev, se postopoma širi tudi število naših strank v nominalnem številu, kot tudi geografsko.

Prisotni smo na naslednjih trgih v Evropi, kot tudi drugje po svetu: Slovenija, Italija, Hrvaška, Avstrija, Bosna in Hercegovina, Francija, Madžarska, Severna Makedonija, Nemčija, Srbija, Češka republika, Poljska, Turčija, Južna Koreja, Španija, Švica, Švedska, ZDA, Združeno kraljestvo.

MATRIS po svetu

Zgodovina podjetja

2005

Boris Matijašević ustanovi podjetje Matris d.o.o. Podjetje opravlja manjša specializirana popravila, večji del zajemajo popravila asinhronih elektromotrjev.

2006

Novembra Boris Matijaševič uspešno opravi mojstrski izpit in pridobi naziv mojster splošne elektromehanike.

2010

Podjetju Matris d.o.o. se pridruži Borisova soproga Nataša. Skupaj zaposlita prvega sodelavca. Podjetje za svoje stranke uspešno servisira prve servomotorje.

2011

Povpraševanje po Matrisovih storitvah narašča, zato v decembru zaposlimo novega sodelavca za pomoč v servisu.

2012

Podjetje Matris se zaradi širitve dejavnosti preseli na novo lokacijo na Jelenčevi 1 v Kranju. V istem letu sklene sodelovanje s podjetjem Knauf Insulation d.o.o. za namen obnove vodno hlajenih vretenskih motorjev za celotno Evropo.

2013

Podjetje kljub težkemu obdobju skrbi za svoje stranke in vztrajno razvija nove možnosti poslovnih sodelovanj.

2014

Podjetje stalno vlaga v novo tehnologijo in znanje.

2015

Podjetje se prvič sooči z velikimi preizkušnjami zaradi težav z neplačniki, a kljub finančnim težavam ostaja stabilno na trgu.
Novembra Matris d.o.o. podpiše pogodbo o sodelovanju z nemškim partnerjem.

2016

Februarja je ustanovljen razvojni oddelek za razvijanje lastne testne opreme za popravilo servomotorjev. Junija se direktor udeleži strokovnega izobraževanja v Nemčiji. Avgusta lastnik in direktor podjetja Boris Matijaševič odide v Nemčijo, kjer na željo nemškega partnerja sodeluje pri postavitvi novega podjetja. Podjetju se pridružijo štirje novi delavci.

2017

Lastnik podjetja se vrne z družino nazaj v Slovenijo. Z novim strokovnim znanjem in izkušnjami nadaljuje vodenje podjetja. Investicija v obnovo poslovnih prostorov- novi tlaki.

2018

Investicija v obnovo poslovnih prostorov - okna. Nakup stroja za balansiranje in merjenje vibracij.

2019

Podjetje prvič odda vlogo na razpis za nepovratna sredstva EU. Registrirana razvojno -raziskovalna skupina na ARSO. Investicija v prenovo poslovnih prostorov- sprejemnica, pisarne.

2020

Za namen lastne obdelave kovin se podjetje odloči za nakup 3-osnega CNC-ja. Posledično je podjetje primorano najeti dodatne prostore. Prejme pozitiven sklep za RRI2 in poleg osnovnega dela širi dejavnost tudi na področju razvoja.

2021

Podjetje postane zastopnik za KEB. Podjetje se odloči za digitalno preobrazbo in odda vlogo za P4D. Osnovana dva dodatna razvojna projekta za namen lastne uporabe.

2022

Zaradi potrebe po kompleksnejši obdelavi kovin podjetje nabavi 5-osni CNC. V teku razvojno raziskovalni projekti v sodelovanju s konzorcijem. Zaradi nujnosti takojšnjega laserskega varjenja je podjetje primorano investirati v napravo za lasersko varjenje kovin. Povabljeni smo v konzorcij za RRI-NOO-TRL6-9, oddamo vlogo. Na delovno mesto prodaja zaposlimo izkušenega komercialista, ki prevzame tudi področje trženja.

2023

V teku razvojno raziskovalni projekt v sodelovanju s konzorcijem. Lastnik podjetja se odloči za nov korak in zaposli zunanjega direktorja. Nova pridobitev v strojnem parku- naprava za lasersko graviranje. Uspešno previtje elektromotorja za avtomobil Tesla. Nabavimo napravo za lasersko graviranje. Dobimo pozitiven sklep na oddano vlogo razvojno -raziskovalnega projekta v konzorciju za RRI-NOO-TRL6-9.