Servis

Oglejte si našo ponudbo servisev.

Storitev

Servis servomotorjev

Matris d.o.o. je prvo podjetje v Adria regiji, ki je specializirano za servisiranje servomotorjev.

Danes, ko smo že zakorakali v četrto industrijsko revolucijo, je servomotor postal srce pogona v industriji. Dandanes skorajda ne najdemo proizvodnje linije, kjer ne bi bili uporabljeni servomotorji. Prvi smo se odzvali na vedno večje potrebe trga in tako danes podjetjem nudimo kakovostno, hitro in celovito vzdrževalno podporo na enem mestu.

Storitev

Previjanje in servis električnih vretenskih motorjev

Smo prvo podjetje na področju Adriatic regije, ter eno redkih v Evropi, ki je specializirano za previjanje navitij električnih vretenskih motorjev.

Z več kot 25 let izkušenj na področju previjanja asinhronskih, ter enosmernih motorjev, smo naše znanje izpopolnili do te mere, da nudimo storitev previjanja navitij vretenskih motorjev največjim servisnim podjetjem v Evropi. Razvili smo tudi tehnologijo zaščite navitja vretenskega motorja z impregnacijo, kjer uporabljamo dvokomponentno lepilo “epoxy”.

Storitev

Servis vretenskih motorjev

Matris d.o.o. je eno prvih podjetij v Adriatik regiji, ki ima znanje ter opremo za servisiranje in popravilo vretenskih motorjev.

Pri servisu vretenskih motorjev je poleg odličnega poznavanja ležajev (njihovega delovanja, utekanja, prednapetja, mazanja, temperaturnih obremenitev, radialnih ter aksialnih sil,…) nujno potrebno tudi znanje dinamičnega balansiranja rotorja in finega balansiranja motorja. Sama priprava sestavnih delov vretenskega motorja je izredno pomembna. Če pri servo motorjih ali asinhronih motorjih merimo tolerance v stotinkah milimetra, so tolerance pri vretenskih motorjih razred višje, torej v tisočinkah milimetra.

Storitev

Servis enosmernih motorjev

Kvalitetno, hitro in profesionalno popravilo vašega enosmernega motorja.

Največja pomanjkljivost enosmernih motorjev je hlajenje. Največkrat je za hlajenje uporabljen dodatni elektromotor z ventilatorjem, ki je pričvrščen neposredno na motor. Motorji navadno obratujejo v težkih pogojih, v katerih je zrak poln nečistoč, ki preko hlajenja prehajajo skozi motor. Nečistoče povzročijo stik med lamelami kolektorja, preboj med komutacijo in ohišjem, neenakomerno hlajenje, zaradi česar motor lahko preneha delovati.

Storitev

Servis elektromotorjev

Kvalitetno, hitro in profesionalno popravilo vašega elektromotorja.

Pri generatorjih in elektromotorjih so vzroki okvar največkrat dotrajani ležaji, ali pa nastane medfazni preboj zaradi slabe izolacije, ki je posledica življenjske dobe ali pa temperaturnih nihanj.

r

Na vse storitve, opravljene v našem podjetju, nudimo 12 mesečno garancijo.

Kontaktirajte nas

Lokacija

Jelenčeva ulica 1,
4000 Kranj,
Slovenija

Delavni čas

Pon - Pet: 7:00 - 15:00

Pišite nam